In onze vorige blog heb je kennis kunnen maken met ons aardingsmeisje. Wat ze toen niet heeft verteld is dat zij heel enthousiast aan het trainen is voor een loop van 10 km in mei. Eind januari is ze begonnen en vorige week zat ze al op 8 km. Alleen hadden een paar dagen fanatiek paardrijden en hardlopen haar wel erg veel spierpijn bezorgd. Omdat stretchen niet echt hielp, is ze met haar kuiten op een aardingsmat gaan zitten. Dat bleek, na ongeveer 20 minuten, veel verlichting te bieden. De volgende ochtend, na een nacht op een aardingslaken, had ze nergens meer last van.
Als je meer lichamelijke inspanning hebt gehad dan normaal, je hebt dus eigenlijk iets geforceerd, dan kun je last krijgen van, wat men noemt, verlate spierpijn. Verlate spierpijn gaat gepaard met acute ontstekingen in de overbelaste spieren. Deze ontstekingen kunnen voor veel pijn zorgen en deze pijn kan wel 96 uur aanhouden. De pijn wordt veroorzaakt door de overbelasting van je spieren en daardoor beschadiging van de spiervezels. Prettig dus als je meteen voor verlichting kunt zorgen door met de pijnlijke plek contact te maken met de aarde. Je voelt dan als het ware de spanning wegzakken en je herstelt sneller van je spierpijn. (Hierover kun je eventueel meer lezen in ‘Earthing, je lichaam aarden’)
Regelmatig fysiek aarden kan ook zorgen voor verbeterde sportprestaties. Dit komt onder andere doordat je bloedcellen meer zuurstof kunnen vervoeren op het moment dat je aardt. Een tijdje geleden kocht een klant een aardingshoeslaken. Haar man geloofde er niet zo in. Hij ging al jaren een paar keer per week hardlopen maar zijn niveau bleef ook al gedurende lange tijd constant. Omdat zijn vrouw een tweepersoonshoeslaken had aangeschaft, sliep hij daar, logischerwijs, ook op. Na een paar weken ging hij sneller lopen en begon zich af te vragen hoe dat toch mogelijk was. En de enige verandering die hij kon bedenken, was het geaarde slapen.
Hetzelfde geldt voor mijn vriend. Een fervent uitslaper maar ook enthousiast wielrenner die steeds vaker vroeg op zijn fiets springt (in het weekend). Hij staat fit en uitgerust op, trekt zijn fietskleding aan en, na een goed ontbijt, vertrekt hij voor zijn wielerronde. Ook hij geloofde niet zo in aarden maar werd door mijn aardingslaken ‘gedwongen’ om geaard te slapen. En het heeft hem dus blijkbaar geen windeieren gelegd.
Wil je nog meer weten over sport, herstel en aarden en bijvoorbeeld onderzoeken over het herstelproces in je lichaam? Kijk dan hier eens: http://www.earthingnederland.nl/herstelnasporten Daar is ook een voorbeeld te lezen over de Amerikaanse Wielerploeg en de Tour de France.
Earthing Nederland
16-04-2015 13:32
Reacties (
0
)